Добре ли е мъжете да използват дамски парфюми, а дамите – мъжки?

Добре ли е мъжете да използват дамски парфюми, а дамите – мъжки?

Също както при скъпите маркови ухания, и при по-евтините има разграничение на мъжки и дамски наливни парфюми. Разбира се, има съобразяване със същността и предпочитанията на всеки от половете.

Наливните парфюми са вдъхновени и много точно копират марковите оригинали. Ето защо, всичко, което кажем за вторите, се отнася и за първите. Нека да зададем един интересен въпрос и да му отговорим: Добре ли е мъжете да използват дамски парфюми, а дамите – мъжки?

Отговаряме кратко и ясно: Разбира се!

Не е престъпление един мъж да използва дамски парфюм, точно както не е престъпление една жена да е облечена с панталон, вместо с пола. А всяка една дама спокойно може да избере за свое любимо ухание нещо от мъжката гама.

Истината може и да ви изненада: много дамски и мъжки парфюми ухаят еднакво, но производителите създават за тях различни „дамски“ и „мъжки“ опаковки и реклами, за да привлекат един от двата пола като клиенти. Ароматите за жени често се описват като сладки, плодови или цветни, а ароматите за мъже ухаят повече на гора, зеленина и кожа. Но в действителност, всички парфюми са просто химически консистенции и уханията за мъжете и за жените съдържат много еднакви съставки. Това, както казахме, важи в пълна сила и за наливните парфюми.

Флоралните и цитрусовите ухания се считат за дамски, но много от мъжките парфюми също съдържат известни количества от тези компоненти. От друга страна, много наливни парфюми, предназначени за по-зрелите дами, съдържат мускусни, пикантни нотки, които често свързваме с мъжките одеколони. Мъжете не трябва да се притесняват от цветните и цитрусовите аромати. Мъжкият одеколон, който в момента използвате, вероятно съдържа лавандула или бергамот. Също така, ароматите се разгръщат и миришат различно на всеки отделен човек в зависимост от неговата телесна химия. Използвайте това, което мирише добре на вас самите, и не обръщайте голямо внимание на опаковката.

Парфюмите, които избираме, изпращат послания на хората около нас. В действителност, точно тези послания стоят в основата на разработването на нови дамски и мъжки наливни парфюми. Традиционната женска парфюмерия излъчва деликатна женственост с меки, сладки аромати или говори със секси и страстни пикантни и мускусни нотки. Мъжките аромати обикновено говорят за сила, мощ, равновесие, комфорт. Когато производителите разберат, че дадено дамско или мъжко ухание е станало популярно сред противоположния пол, тогава те обичайно променят опаковката на парфюма и го наричат „унисекс“.