10 идеи как да запазите свежестта на аромата от наливния парфюм през целия ден

10 идеи как да запазите свежестта на аромата от наливния парфюм през целия ден

Не можем без тях. Приятните аромати са неизменна част от нашето забързано ежедневие. Те са също толкова важни колкото е четката за зъби. Наливните парфюми имат уникалната способност да ни карат да се чувстваме свежи, чисти, модерни и самоуверени, при това на изгодна цена.

Има един въпрос, който вълнува всички, които се грижат за външния си вид и искат да ухаят приятно през целия ден, а именно как да удължат трайността на своя наливен парфюм възможно най-дълго.

Добрата новина е, че това е напълно постижимо. Трябва само да се приложат няколко лесни трика и резултатът ще бъде налице.

1. За да бъдат парфюмите ви по-трайни, не ги съхранявайте на топли и влажни места, като например банята. Топлината, светлината и влагата развалят парфюма и трайността на аромата му отслабва. Препоръчително е да се държат на сухи и хладни места, далече от прозорци.

2. Нанесете малко лосион без мирис върху китките преди да се напръскате с парфюм. Лосионът ще задържи уханието много по-дълго.

3. Сложете си парфюм след баня, малко преди да се облечете. Чистата и влажна кожа ще попие бързо и задържи аромата по-дълго време. Също така този трик предотвратява следите от петна по дрехите.

5. Не разтърквайте китките си веднага след напръскване. Това ще накара ароматът бързо да се изпари. Напръскайте нежно и оставете кожата да абсорбира аромата.

6. Парфюмирайте топлите, пулсиращи зони по тялото. Изберете няколко (в никакъв случай не всички) и впръсквайте само на тях - китките, врата, гъвката на ръката, зад коляното или глезените.

7. Ако наливният парфюм е с тежка миризма, напръсквайте във въздуха и минете под мократа мъгла. Така няма опасност да притеснявате околните с прекалено силен мирис.

8. Ако искате да парфюмирате косата си, препоръчително е да напръскате четката и след това да разрешите косата. Директното впръскване върху косата не е ефективно, тъй като уханието бързо се изпарява.

9. Ако сте от истинските ценители на качествените наливни парфюми, навярно трудно бихте се разделили с малкото симпатично шишенце, дори когато са останали няколко капки на дъното. Винаги може да оползотворите напълно парфюма като излеете останалото съдържание в туба с лосион за тяло. Така още по-дълго се радвате на любимия мирис.

10. Когато сте в магазина и пробвате различни дамски или мъжки парфюми, много лесно може да изтриете ароматите, които вече сте изпробвали с помощта на мокра кърпичка за почистване на грим.

Колкото и да обичате ароматите, никога не прекалявайте с тях. Те са деликатно допълнение към външния вид и засилват чара, но само когато се използват с мярка.